Powered By Blogger

sobota, 4 lutego 2012

DIETA PRZECIW RAKOWI

Substancje  rakotwórcze zawarte w pożywieniu zwykle nie należą do silnie działających i powoli zatruwają organizm dzień po dniu.Twoim lekarstwem powinno stać się pożywienie!!!Szczególnym zagrożeniem dla zdrowia są produkty wędzone, do których z dymu podczas wędzenia przedostają się substancje rakotwórcze i inne niebezpieczne związki.Wiele produktów zawiera azotyny.W żołądku człowieka powstają z nich bardzo szkodliwe substancje.Trzeba mniej jeść !!!. Jedzcie fasolę,groch,rośliny strączkowe,smażone ziarna słonecznika,kasze. Wysokie stężenie witaminy C w organizmie blokuje powstawanie substancji rakotwórczych z azotanów i azotynów.Spożywać należy warzywa,owoce,jagody i zielenina.Sporo witaminy C jest w owocach dzikiej róży ,czarnej porzeczce,czerwonej papryce,chrzanie,pietruszce ,koperku.Rak to zemsta natury za nieprawidłowo spożywane posiłki.Ważną rolę w profilaktyce raka odgrywają sole mineralne zawierające magnez,wapń i selen.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz