dieta kapuściana
kapuściana Zupa odchudzająca
- 1 cebula,
- 25 dag marchwi,
- 25 dag czerwonej i żółtej papryki,
- 25 dag kalarepki,
- 2 świeże pomidory.
- Oczyść i pokrój 1 cebulę, 25 dag marchwi, 25 dag czerwonej i żółtej papryki, 25 dag kalarepki, 2 świeże pomidory. Poszatkuj 25 dag białej lub włoskiej kapusty. Warzywa podsmaż na 1 łyżce oleju, zalej 1 i 1/4 l wody i zagotuj. Dodaj trochę suszonej cebuli i gotuj razem 10-15 minut. Dopraw do smaku solą jodowaną. Możesz również wzbogacić jej smak (w zależności od upodobań) curry, bazylią lub sproszkowaną papryką, pietruszką lub sosem sojowym. Zupę jemy w dowolnych ilościach, zawsze kiedy czujemy głód. Najlepiej przechowywać ją w
lodówce i podgrzewać w małych porcjach. Zupa ta nie dodaje ona kalorii, a im więcej jej zjesz, tym więcej kalorii spalisz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz