Dieta:
- należy spożywać biało w umiarkowanych ilościach
- należy spożywać węglowodany złożone
- powinno się spożywać produkty z dużą ilością błonnika ( produkty zbożowe i warzywa)
- spożywać owoce pektynowe w ograniczonych ilościach
- cukier powinno zastąpić się słodzikiem
- Dieta:
- posiłki powinny być niskokaloryczne
- należy ograniczać jedzenie
- powinno się zredukować ilość tłuszczów i węglowodanów
- należy jeść obfite posiłki o małej zawartości kalorii
- należy spożywać owoce i warzywa głównie na surowo
- pieczywo jasne zastąpić razowym
- ograniczyć spożycie zup i sosów
- wykluczyć z diety ostre przyprawy
- unikać potraw smażonych, pieczonych i z dodatkiem tłuszczu
- Bez ograniczeń można spożywać: pomidory, ogórki, kalafior, kalarepa, cykoria, sałata zielona, szparagi, szpinak, szczaw
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz