Cukier = otyłość, zawał serca
Cukier dodawany do jedzenia jest pośrednio winny chorobom serca, ponieważ - jak twierdzą lekarze i naukowcy - zwiększa ryzyko wystąpienia otyłości, wysokiego ciśnienia krwi, poziomu trójglicerydów oraz białka C-reaktywnego (C-reactive protein), które związane jest z ryzykiem wystąpienia zawału serca, ponieważ jest jednym z prozakrzepowych markerów stanu zapalnego. Oznacza to że, nadmiar cukru szkodzi sercu i układowi krążenia.Zmniejsz spożycie: słodkich napojów gazowanych, sztucznie słodzonych soków, słodkiej herbaty mrożonej.Zmniejsz spożycie przetworzonego gotowego do spożycia jedzenia i częściej sięgaj po świeże -owoce, warzywa, chude produkty nabiałowe, bogate w błonnik pieczywo pełnoziarniste, jak również chude mięso oraz ryby..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz